Met het gastenplan voor Limburg geven we samen vorm aan het Limburgse toerisme van morgen. De weg naar dat gastenplan is net zo belangrijk als het resultaat. Volg en werk hier mee aan het toerisme dat Limburg helpt groeien.

Trendanalist Herman Konings onderzoekt lokaal toerisme

Trendanalist Herman Konings onderzoekt lokaal toerisme

Herman Konings.jpg

Trendwatcher Herman Konings bezocht Limburg als outsider en blikte met ons terug naar een weekend vol waardevolle ontmoetingen. Vanuit zijn expertise als psycholoog en trendanalist denkt Herman Konings mee met nationale en internationale organisaties hoe ze slim kunnen inspelen op nieuwe tendensen. Op onze uitnodiging bezocht hij Limburg onder het thema 'lokaal toerisme', een fenomeen dat hij eerder in zijn boek Latte Macchiato al beschreef. We waren dus benieuwd hoe lokaal en waardevol ons toerisme was. Samen met zijn echtgenote Regina bezocht hij Haspengouw, met onder andere De Bottelarij, Wijndomein Hoenshof, B&B Widdingenhof en het Kasteel van Nieuwenhoven.


Van 'ontmoeten' naar 'niets moeten'

Naast lovende woorden over de gastvrije en gepassioneerde Limburgers die hij mocht spreken, gaf hij een aantal interessante insteken mee.

Over hoe digitale innovatie geen tegenstelling hoeft te zijn voor fysieke beleving bijvoorbeeld. Over hoe we uit zoekgedrag op sociale media kunnen afleiden dat 'off the beaten-track' toerisme een belangrijke trend is. En hoe gezondheid een belangrijk focuspunt kan zijn in tijden dat "stress als het nieuwe vet" omschreven wordt. Want Limburg heeft daar met de hartelijke Limburgers een goede remedie voor aldus Konings.

Hij gaf ook mee dat Limburg met de vakantiegids een bijzonder en goed werkend instrument heeft dat overal in Vlaanderen gekend is. Tegelijk was hij scherp voor de soms overvloedige en soms gebrekkige bewegwijzering. Want mensen naar hier krijgen is één ding, ze ter plekke naar de juiste beleving brengen is een even belangrijk aandachtspunt. Deze en nog veel meer inzichten die we optekenden tijdens het diepte-interview nemen we mee in onze rugzak naar de panelgesprekken volgende week.


7 Inzichten voor het toerisme van morgen in Limburg

7 Inzichten voor het toerisme van morgen in Limburg

Een familie outsiders neemt het kindvriendelijk toerisme onder de loep

Een familie outsiders neemt het kindvriendelijk toerisme onder de loep