Met het gastenplan voor Limburg geven we samen vorm aan het Limburgse toerisme van morgen. De weg naar dat gastenplan is net zo belangrijk als het resultaat. Volg en werk hier mee aan het toerisme dat Limburg helpt groeien.

Een familie outsiders neemt het kindvriendelijk toerisme onder de loep

Een familie outsiders neemt het kindvriendelijk toerisme onder de loep

Arthur, Manon en Eliot bezochten Limburg met mama en papa Stéphanie en Christophe. De familie Imschoot is afkomstig uit Gent en was nog maar enkele keren als gezin in Limburg geweest. Ze houden van reizen en hebben samen al heel wat mooie vakantieregio’s ontdekt. Op vakantie zoekt het gezin in de eerste plaats rust en natuur op. Een plek weg van de massa, dat vinden ze het belangrijkst. Daarnaast doen ze graag dingen met z’n vijven. Dat kan actief bezig zijn, zoals fietsen, wandelen, watersporten,... maar ook gewoon genieten van een leuke plek waar ze samen kunnen zijn. De kids zijn heel sportief en beleven graag hun eigen avonturen.

Tijdens een verblijf van 24 uur keek het gezin als outsiders of Limburg voldoende aanbod heeft om gezinnen met kinderen te onthalen. Zo ging het vijftal klimmen en duiken bij B-Mine, eten in Restaurant Rauw, ijsjes eten en slapen in ‘t Kasteeltje in Beverlo, en gingen ze op wandel met de Alpaca’s van Alpacha Pachmana, de alpacaboerderij in Ham. Een actief weekend voor deze energieke familie, dus.

Fam. Imschoot.jpeg

Neem je tijd’ toerisme

Christophe en Stéphanie kenden Limburg vooral van de mond tot mond verhalen van vrienden en familie. Rust en natuur zien ze als de belangrijkste kenmerken van onze provincie. Hoewel ze tijdens hun 24 uur als outsider veel binnen geweest zijn, hebben ze gezien wat het Limburgse landschap kan bieden, en willen ze hiervoor zeker terugkomen. De familie zou dan zonder twijfel zelf een kindvriendelijk programma kunnen samenstellen met alles wat Limburg te bieden heeft. Het meest verrast waren ze door de hoge graad van beleving en professionele aanpak van de toerisme gastheren. Of het nu de vakkennis en passie van de Alpacaboerderij was, of de innovatieve herinrichting van B-Mine. Een andere grote troef is voor hen de Limburgse gastvrijheid. Hoe Limburgse gastvrijheid tot uiting komt? Door kleine gebaren zoals ‘zet u op uw gemak’ en ‘wil je een tas koffie’. De Limburger geeft je het gevoel dat er tijd is, en alles kan, echte onthaasting op een heel natuurlijke manier met buikgevoel. Als je op vakantie bent, is dat een heel fijn gevoel.

Deze bevindingen van de familie Imschoot geven ons zeker een beter zicht waar gezinnen met kinderen in Limburg naar op zoek zijn. Dit nemen we mee naar de panelgesprekken en in onze strategische overwegingen voor het gastenplan 2020-2025.

Trendanalist Herman Konings onderzoekt lokaal toerisme

Trendanalist Herman Konings onderzoekt lokaal toerisme

Duurzaam toerisme in Limburg door de ogen van een outsider

Duurzaam toerisme in Limburg door de ogen van een outsider